Genel kurul toplantısına davet

 Değerli Üyemiz,

Avrupa Türk Gazeteciler Birliği’nin (ATGB) 8. Olağan Genel Kurulu 29 Ekim 2022 cumartesi günü 14:00 – 18:00 saatleri arasında yapılacaktır. 

Yer: Türkisches Volkshaus

Werrastr.29

60486 Frankfurt am Main.

Genel kurulun başlangıcında “Savaşın gölgesinde gazetecilik: Avrupa medyası ne kadar bağımsız?” başlığı altında II. Başkan Attila Azrak’ın moderasyonuyla 30 dakikalık bir süre çerçevesinde üyelerle interaktif  bir sohbet gerçekleşecek. 

Buluşmamızda Sayın Ozan Şah Turna’ya onur üyeliği belgesi takdim edilecek. Ayrıca Ozan Şah Turna, ATGB üyemiz Sayın Ozan Şiar Ağdaşan ve Şirin Ağdaşan sazları ve türküleri ile kısa bir dinleti ile programımızı zenginleştirecek. 

ATGB Belçika Temsilcimiz ve Yönetim Kurulu üyemiz Fikret Aydemir “Hayata Dair Bi’kaç Satır, ATGB üyelerimiz Erdinç Utku “Eyvah Zayıflıyorum” ve Ali Çarman ”Valizler Dolusu Umut“ adlı kitaplarının tanıtımı ve imza için kısa birer konuşma yapacaklar.

Cumhuriyet Bayramı çerçevesinde Genel Kurul’un hemen ardından saat 19’dan itibaren dışarıdan misafirlere de açık olan bir müzikli yemekli kutlamayı da gerçekleştireceğiz. Programa Grup Karma şarkılarıyla eşlik edecek. 

Genel kurul gündemi

1. Selamlama ve Divan Başkanının Seçimi

2. Genel kurulun usulüne uygun toplantısının tespiti ile gündemin oylanması

3. Yönetim Kurulu raporunun sunulması

3.1. Mali raporun sunulması – Sayman Kemal Çalık

3.2 Faaliyet raporunun sunulması  – Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Evla Bostan

3.3 2022 – 2023 projelerinin tanıtımı – Başkan Işın Ertürk Toymaz

4. Yönetimin aklanması

5. Yönetim kurulunun görevinin sona ermesi

6. Divan heyetinin seçimi

7. Yeni tüzük önerileri ve oylaması:

ATGB olarak önceki dönemde aldığımız ve protokolle sabitlediğimiz kararla örgütümüzün tüzük değişikliğine gitmesi  kararlaştırılmıştı.

Bu çerçevede  değişiklik için 2 farklı tüzük önerisi mevcut: 

1-    Tüzük değişikliğine ilişkin isteğimizi Ali Yıldırım’a aktardığımızda kendisinin hazırlama görevini üstlenebileceğini bildirmişti. Dolayısı ile değişiklik önerisi bize ulaştı ve ekte yer alıyor.

2-    ATGB Yönetim Kurulu’nun tüzük değişikliği önerisi:

Ali Yıldırım örgüt merkezinin Frankfurt’tan Berlin’e kaydırılması maddesini eklediğinden yönetim kurulu olarak ikinci bir öneri hazırlamak durumunda kaldık.

Avrupa’daki Türkçe medyanın uzun yıllar başkentliğini yapmış olan ve 60 yıllık göçün çok önemli bir kısmına medya üretiminde eşlik etmiş olan Frankfurt kenti, Türkçe medyaya saygı duruşu nedeniyle örgütümüzün merkezi olarak kalmalıdır. Türkiye’de nasıl basın ve gazetecilik örgütlerinin merkezi Ankara’da değil de medyanın başkenti İstanbul’da ise Frankfurt da bizden önceki ustalarımıza ve basın emekçilerine saygı gereği büyük anlam ve önem taşımaktadır. Bu nedenle  bugüne deki hiçbir yönetim Türk nüfusunun çok yüksek olduğu ne Köln ne Stuttgart ne Hamburg ne de Münih tekliflerini getirmemiştir. 

ATGB Yönetim Kurulunun tüzük değişikliği teklifi  hem örgüt merkezi Frankfurt olarak kalması hem de Yönetim Kurulu üye sayısının 11’e çıkarılması ve “Eşbaşkanlık” maddeleriyle farklılık taşıyor. 

Adayların tanıtım turu

Oylama

8. Yeni yönetim kurulu üyeleri tarafından seçimin kabulü

9. Denetmenlerin seçimi

10. 2022 / 2023 durum ve projelerine bakış 

11. Dilekler, öneriler, toplantının sona ermesi

Yeniden bir araya gelmek üzere

Saygılarımızla

ATGB yönetim kurulu adına